Grillad Camembert med fikon, lönnsirap och pekannötter
Här grillar vi camembert i folie så den smälter och blir extrahärlig god. Perfekt att ta med på en vinterpicknick. Det går utmärkt att byta ut Camembert mot Brie, eller om du har någon annan favorit-vitmögelost. Det går även utmärkt att värma osten i en vanlig ugn. Tid: Antal: 4 – 6 portioner portioner Ingredienser: … Continued
Chokladsemifreddo med chokladganache och karamelliserade nötter
Semifreddo är en italiensk dessert som betyder ”halvfryst” och är en sorts fryst parfait. Perfekt om du vill ha en glassliknande dessert utan att behöva använda glassmaskin. Här har vi toppat den med ganache (chokladkräm) och karamelliserade nötter. En riktig god och dekadent dessert! Tid: Antal: ca 6 portioner portioner Ingredienser: 150 g mörk choklad … Continued
Nöt- eller frösmör
Testa att göra ditt eget nöt- eller frösmör. Gott och nyttigt! Nötter och frön är fulla av vitaminer och mineraler – och mycket olja. Mixar man dem tillräckligt länge pressas oljan ut och man får ett krämigt »smör«. Jordnötssmöret, som är det mest kända, var länge sötsliskigt och fullproppat med corn syrup. I dag är … Continued
Ugnsrostade morötter med brynt smör, hasselnötter och citron
Gott och enkelt. Antingen äter vi det som tillbehör till kött, fisk eller kyckling eller så lägger vi till någon gryn, grönsallad och kanske lite smulad fetaost för en hel måltid. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 600 g morötter Ca 2 msk olivolja 3 msk rostade och hackade hasselnötter 25 g smör Skvätt citronsaft citronskal … Continued
Carnitas med ananas-coleslaw
Det här receptet har vi fått av Fernando Castillo, född i Mexiko men bosatt i San Francisco, där han i början av 1980-talet jobbade som kock på flera prestigefyllda restauranger. 1986 valde han att omvandla sitt hem till ett hospis för att kunna vårda sju av sina närmaste vänner som insjuknat i aids. Varje gång … Continued

