Hummer- och ricottafyllda pastaknyten med brynt smör och krispig salvia
Pasta är kanske inte det första man tänker på till nyårsmiddagen men dessa hummer- och ricottafyllda pastaknyten med krispig salvia och brynt smör är den perfekta avslutningen på året.Foto Lisa Björner Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 kg hummer 1 dl ricotta 1 tsk rivet citronskal ¼ tsk salt olivolja några salviablad smör nymalen svartpeppar … Continued
Anka med sötpotatis- & chèvrepuré, karamelliserad vitlök, picklad rödlök och portvinssås
Anka är både festligt och gott – och finns i frysdelen i de flesta välsorterade matbutiker. Vad sägs om ankbröst med sötpotatis- och chèvrepuré, karamelliserad vitlök, brysselkål, picklad rödlök och portvinssås. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 2 ankbröst ca 10 brysselkål kryddgrönt till garnering 2 röda schalottenlök 1 dl vitvinsvinäger 1 dl strösocker 1 … Continued
Crostini med rostade pinjenötter i honung med päron och ädelost
Superenklaoch supergoda tilltugg – crostini med rostade pinjenötter i honung med päron och ädelost Ingredienser: 1 dl pinjenötter ½ dl honung 2 päron ca 140 g ädelost ½ baguette Gör så här: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. När de har fått lite färg, lägg i en skål och låt svalna. Blanda sedan pinjenötterna med … Continued
Friterade kronärtskockshjärtan med misodip
De lite syrliga kronärtkockshjärtan passar perfekt att doppa i den salta misodippen. Extra goda blir de också genom att friteras lite krispiga.Foto: Lisa Björner Tid: Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 1 burk kronärtskockshjärtan á 390 g ½ – 1 dl vetemjöl ¼ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 ½ majonnäs ½ dl gräddfil ca … Continued
Helstekt oxfilé med svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré
Idag bjuder vi på helstekt oxfilé med svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré. Denna rätt en smakrik balans mellan de olika komponentena. Oxfilén står i centrum med sin köttiga och saftiga karaktär, medan svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré kompletterar den perfekt. Denna kombination av smaker – salt, söt, nötig och saftig – skapar en … Continued
Chiligratinerad hummer och sallad med kanderade citronskal och parmesan
Hummer är ju en självklarhet på nyårsafton. Om inte annat för att det är bra pris på den då… Fast gott är det ju också. Speciellt om man serverar den på följande vis: chili- och vitlöksgratinerad med en sallad med kanderade citronskal och parmesan. Passar utmärkt som förrätt eller lättare varmrätt. Antal: 4 portioner portioner … Continued

