One pot pasta med krämig tomatsås och spenat

En favorit i repris! Helt ärligt var vi lite misstänksamma till att koka pasta direkt i såsen. Kan det verkligen bli bra? Men till slut var vi tvungna att testa detta. Och vet ni vad? Det blev så otroligt gott! Men framförallt – så himla snabbt och enkelt!

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ca 1 krm chiliflakes
  • 300 g valfri okokt pasta
  • 5 dl grönsak- eller hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g färska körsbärstomater
  • ca 40 g färsk spenat
  • ca 25 g parmesan
  • salt och svartpeppar
  • basilika till garnering

Gör så här:

  1. Värm olja i en stor kastrull.
  2. Tillsätt tomatpuré, kryddorna och fräs i någon minut.
  3. Tillsätt pasta, buljong, grädde och körsbärstomater. Rör om, sätt på locket och koka upp.
  4. Låt puttra i ca 8 minuter. Rör om då och då.
  5. Tillsätt spenat och låt puttra någon minut till eller tills pastan är al dente.
  6. Rör i parmesan och smaka av med salt och malen svartpeppar.
  7. Garnera med färsk basilika och servera direkt!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Världens saftigaste chokladkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x