OLIVKEX

Ingredienser:

  • 3 msk smör
  • 1 dl oliver
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 msk gräddfil

Gör så:

  1. Mixa smör och oliver i en matberedare tills oliverna är finhackade.
  2. Blanda i vetemjöl och salt och kör i några sekunder.
  3. Tillsätt sedan gräddfil, 1 msk åt gången. Blanda till en slät deg. Obs! Överarbeta inte degen.
  4. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och forma den till en rulle, ca 3 cm i diameter.
  5. Rulla in degen i plastfolie och ställ in i kylen i minst 24 timmar.
  6. Skär rullen i 5 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  7. Värm ugnen till 175 grader.
  8. Grädda kexen i ca 20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna på ett galler.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

HALLON- & KARDEMUMMAPAJ

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x