
Ingredienser:
- 3 msk smör
- 1 dl oliver
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 5 msk gräddfil
Gör så:
- Mixa smör och oliver i en matberedare tills oliverna är finhackade.
- Blanda i vetemjöl och salt och kör i några sekunder.
- Tillsätt sedan gräddfil, 1 msk åt gången. Blanda till en slät deg. Obs! Överarbeta inte degen.
- Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och forma den till en rulle, ca 3 cm i diameter.
- Rulla in degen i plastfolie och ställ in i kylen i minst 24 timmar.
- Skär rullen i 5 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
- Värm ugnen till 175 grader.
- Grädda kexen i ca 20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna på ett galler.


