En läcker nudelsoppa med fläskfärsbollar i en smakrik citrongräs- och ingefärsbuljong. Perfekt för en asiatisk inspirerad måltid!

Ingredienser:
- 300 g fläskfärs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd chili
- 1 salladslök
- 1 1/2 msk japansk soja
- 1 1/2 msk fisksås
- 2 tsk riven färsk ingefära
- 2 citrongräs
- 1 msk finhackad färsk koriander
- 1 tsk farinsocker
- till stekning rapsolja
- 2 liter hönsbuljong
- ca 20 g färsk ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 2 citrongräs
- 4 limeblad
- 250 g äggnudlar
- och peppar salt
- i klyftor lime
- och sesamfrön skivad salladslök
- t ex sockerärtor, rädisor, pak choi, spenat etc valfria grönsaker
Gör så:
- Börja med att göra fläskfärsbollarna genom att blanda ihop ingredienserna i en bunke, täck med plastfolie och ställ kallt. (Den får gärna stå i några timmar så att smakerna hinner komma till sin rätt.)
- Koka upp buljongen och lägg ner ingefära, vitlök, citrongräs och limeblad i buljongen. Låt sjuda utan lock i ca 20 minuter.
- Ta ut färsen från kylskåpet. Värm olja i en stekpanna och stek lite av färsen för att se om mer sälta behövs. Rulla färsen till bollar med blöta händer. Stek sedan bollarna tills de är genomstekta.
- Under tiden, koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar tillsammans med fläskfärsbollarna och valfria grönsaker. (Vissa grönsaker måste först blancheras).
- Sila buljongen. Smaka av med salt och peppar och häll sedan ner buljongen i skålarna. Garnera med salladslök och sesam. Servera direkt med limeklyftor.


