Mjuk och saftig pepparkaka med apelsin och lingon

En saftig mjuk pepparkaka med smak av apelsin och lingon.

 

Mjuk pepparkaka med apelsin och lingon

Mängd: 10 – 12 bitar

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1/2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 rivet skal från apelsin
  • 1/2 – 1 dl frysta lingon, tinade och avrunna

    Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • ca 2 msk vatten
  • lingon till garnering

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en hålform.
  2. Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Blanda ner gräddfil eller filmjölk.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna samt apelsinskalen och rör ner i smeten. Rör i lingonen och häll upp smeten i formen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min, eller tills en provsticka kommer ut torr. Vänd ut kakan på ett galler och låt svalna.
  5. Vispa ihop florsocker och vatten till en trögflytande glasyr. Häll över kakan.
  6. Garnera med lingon.
2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chokladgran med torkad frukt, nötter och frön

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x