Biskvier är ju ljuvligt goda – men kan lätt uppfattas som lite mäktiga. Här har vi gjort en mini-variant och adderat lite fräschör i form av citron och hallon. Perfekt munsbit!

Antal: ca 30 stycken portioner
Ingredienser:
- 2 äggvitor
- 400 g mandelmassa
Citronsmörkräm
- 100 g smör
- 1 1/2–2 dl florsocker
- 1 äggula
- 2 msk lemon curd
- 1–2 msk hallonpuré
- ca 250 g vit choklad
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Vispa äggvitorna till ett lätt skum.
- Riv ner mandelmassan i skummet och vispa till en smet.
- Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor.
- Grädda i 8–10 minuter.
- Ta ut plåten ur ugnen.
- Dra bort bakplåtspapperet med biskvierna på och skölj plåten i kallt vatten.
- Dra sedan över bakplåtspapperet på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna.
- Lägg över dem på ett galler för att kallna.
- Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.
- Bred krämen på undersidan av biskvierna så att den bildar en topp.
- Ställ biskvierna i frysen.
- Finhacka den vita chokladen och smält den i en skål över vattenbad.
- Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen.
- Låt stelna och förvara kallt.


