Mini-biskvier med hallon, citron och vitchoklad

Biskvier är ju ljuvligt goda – men kan lätt uppfattas som lite mäktiga. Här har vi gjort en mini-variant och adderat lite fräschör i form av citron och hallon. Perfekt munsbit!

Antal: ca 30 stycken portioner

Ingredienser:

  • 2 äggvitor
  • 400 g mandelmassa

Citronsmörkräm

  • 100 g smör
  • 1 1/2–2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk lemon curd
  • 1–2 msk hallonpuré
  • ca 250 g vit choklad

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett lätt skum.
  3. Riv ner mandelmassan i skummet och vispa till en smet.
  4. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor.
  5. Grädda i 8–10 minuter.
  6. Ta ut plåten ur ugnen.
  7. Dra bort bakplåtspapperet med biskvierna på och skölj plåten i kallt vatten.
  8. Dra sedan över bakplåtspapperet på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna.
  9. Lägg över dem på ett galler för att kallna.
  10. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.
  11. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att den bildar en topp.
  12. Ställ biskvierna i frysen.
  13. Finhacka den vita chokladen och smält den i en skål över vattenbad.
  14. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen.
  15. Låt stelna och förvara kallt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ägg i cocotteformar med spenat, lax, stenbitsrom och hollandaisesås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x