Medelhavspastagratäng med zucchini, paprika, oliver och mozzarella

Ingredienser:

  • 1/2 zuchinni
  • 1 röd paprika
  • 2 dl oliver
  • 2 paket mozzarella
  • 300 g pasta
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 2 msk olivolja
  • 2 förpackningar á 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • ca 1/2 tsk chiliflingor
  • 1 msk basilika
  • salt
  • svartpeppar

Gör så:

  1. Koka pastan enligt förpackningen. Skölj med kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. Värm ugnen till 225 grader. Smörj en ugnsform.
  3. Skala och skär rödlök i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs löken i ca 1 msk olivolja i en kastrull i några minuter. Tillsätt chiliflingor och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, socker, lagerblad och timjan. Låt sjuda i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Plocka ur lagerbladet.
  4. Skär zucchini och paprika i mindre bitar. Fräs i en stekpanna i resten av olivoljan i några minuter. Rör ihop med tomatsåsen, oliverna och pastan.
  5. Riv mozzarellan och blanda ner ca 1 1/2 mozzarella med pastan. Spara resten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll pastan i ugnsformen. Strö över resten av mozzarellan. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills osten blir gyllenbrun.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pilgrimsmusslor i champagnesås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x