
Ingredienser:
- 1/2 zuchinni
- 1 röd paprika
- 2 dl oliver
- 2 paket mozzarella
- 300 g pasta
- 1/2 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- ca 2 msk olivolja
- 2 förpackningar á 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk strösocker
- 1 lagerblad
- 1 tsk timjan
- ca 1/2 tsk chiliflingor
- 1 msk basilika
- salt
- svartpeppar
Gör så:
- Koka pastan enligt förpackningen. Skölj med kallt vatten och ställ åt sidan.
- Värm ugnen till 225 grader. Smörj en ugnsform.
- Skala och skär rödlök i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs löken i ca 1 msk olivolja i en kastrull i några minuter. Tillsätt chiliflingor och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, socker, lagerblad och timjan. Låt sjuda i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Plocka ur lagerbladet.
- Skär zucchini och paprika i mindre bitar. Fräs i en stekpanna i resten av olivoljan i några minuter. Rör ihop med tomatsåsen, oliverna och pastan.
- Riv mozzarellan och blanda ner ca 1 1/2 mozzarella med pastan. Spara resten. Smaka av med salt och peppar.
- Häll pastan i ugnsformen. Strö över resten av mozzarellan. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills osten blir gyllenbrun.


