
Även om Gruyèreost är god som den är – så är det lite annorlunda och gott att marinera den. Vi serverar gärna denna rätt som ett tilltugg eller istället för dessert.
Tid:
Antal: 4-6 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 dl olivolja
- 1/2 dl honung
- Rivet skal från ½ apelsin
- 1/2 tsk finhackad rosmarin
- 2 timjankvistar
- ca 275 g Gruyère
- 1 dl gröna oliver av god kvalité, gärna Castelvetrano
- 1 dl Marconamandlar
- Nymalen svartpeppar
- Rosmarin- och timjankvistar till garnering
Gör så:
- Vispa ihop olja, honung, apelsinskal och rosmarin. Repa timjankvistarna och blanda ner i marinaden.
- Skär osten i skivor och lägg ner i marinaden tillsammans med oliverna. Låt stå i några timmar.
- Lägg upp på ett fat och strö över mandlarna och nymalen svartpeppar. Garnera med timjan och rosmarinkvistar. Servera med t ex rostad baguette.


