En vacker marängkrans med citronkräm och färska bär. Vill man inte stå och svettas i köket på midsommarafton, har vi den perfekta midsommardesserten. En vacker marängkrans med citronkräm som kan förberedas innan och sedan behöver bara enkelt dekoreras strax innan servering.

Antal: 4-6 portioner portioner
Ingredienser:
Marängkrans
- 3 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1/2 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk maizena
Citronkräm
- 2 dl vispgrädde
- 200 g färskost
- 3 msk florsocker
- 1/2 citron
- några droppar röd karamellfärg eller 1/2 tsk hallonpuré (kan uteslutas – är endast för färgen)
Till garnering
- 1-2 dl blandade färska bär
- citronmeliss/mynta och ätbara blommor till garnering
Gör så här:
- Värm ugnen till 125 grader.
- Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger i en ren bunke till ett mjukt skum.
- Fortsätt vispa och tillsätt sockret, lite i taget, till en glansig och fast maräng.
- Vänd ner maizenan.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Klicka eller spritsa ut marängmassan till en krans. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter.
- Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.
- Vispa grädden, färskost och florsocker till en lätt mousse.
- Rör ner citronskal och ev färg. (Ställ in i kylskåpet tills marängkransen ska dekoreras.)
- Klicka ut moussen över marängen.
- Garnera med färska bär, citronmelis/mynta och ätbara blommor.


