Denna majssoppa är en favorit i vår familj. Barnen tjatar om den jämt. Och Monicas son Eric kan till och med laga den själv. Vi har genom åren varierat den lite – bland annat genom att tillsätta lite kokosmjölk. I denna version har vi toppat med ”corn nuts”, dvs rostade majskorn.

Ingredienser:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 röd chilifrukt
- 2-3 potatisar
- 2 msk olivolja
- 2 burkar majs
- 1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
- 1/2 dl sweetchilisås
- efter smak salt
- efter smak peppar
- till garnering färsk koriander
- till garnering corn nuts
Gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chili. (Spara eventuellt lite till garnering.) Skala och skär potatis i mindre bitar. Fräs lök i olivolja i en kastrull i några minuter. Rör ner vitlök och chili och fortsätt fräs i några minuter till. Tillsätt potatis, majs och buljong. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter, eller tills potatisen är genomkokt.
- Mixa soppan med en mixerstav eller i matberedare tills den är slät. Rör ner sweet chilisås och smaka av med salt och peppar. Garnera soppan med koriander, chili och krossade majsnötter.


