Majssoppa med sweet chili, koriander och corn nuts

Denna majssoppa är en favorit i vår familj. Barnen tjatar om den jämt. Och Monicas son Eric kan till och med laga den själv. Vi har genom åren varierat den lite – bland annat genom att tillsätta lite kokosmjölk. I denna version har vi toppat med ”corn nuts”, dvs rostade majskorn.

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 2-3 potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar majs
  • 1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
  • 1/2 dl sweetchilisås
  • efter smak salt
  • efter smak peppar
  • till garnering färsk koriander
  • till garnering corn nuts

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chili. (Spara eventuellt lite till garnering.) Skala och skär potatis i mindre bitar. Fräs lök i olivolja i en kastrull i några minuter. Rör ner vitlök och chili och fortsätt fräs i några minuter till. Tillsätt potatis, majs och buljong. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter, eller tills potatisen är genomkokt.
  2. Mixa soppan med en mixerstav eller i matberedare tills den är slät. Rör ner sweet chilisås och smaka av med salt och peppar. Garnera soppan med koriander, chili och krossade majsnötter.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x