En läcker macka med chèvre, krispig bacon, lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple.

Ingredienser:
- 2 stora rödlök
- 1 – 2 msk rapsolja
- 1 äpple
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 1 msk lönnsirap
- 1 msk farinsocker
- lite salt
- 2 paket bacon
- 200 – 300 g chèvre
- 1 baguette
- ca 25 g smör
Gör så:
- Skala och skär rödlöken i skivor. Fräs i oljan över låg värme i ca 20 minuter.
- Under tiden – skala, kärna ur och tärna äpplet. Rör ner äpplet i rödlöken tillsammans med vinäger, sirap och farinsocker. Fortsätt stek i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med lite salt.
- Stek bacon knaprigt och åt rinna av på hushållspapper.
- Skär baguetten i fyra bitar. Dela på längden och bred lite smör på brödet. Stek brödet i en stekpanna tills den får en gyllenbrun yta.
- Fördela chèvre, karamelliserad lök och bacon på 4 av brödbitarna. Lägg på locken och fäst ihop med en tandpetare.


