En superenkel och supergod middag – vardag som helg! Det kan inte bli så mycket bättre än så.

Ingredienser:
- 500 g lövbiff
- 150 g grönkål
- 3-4 msk smör
- 2 msk olivolja
- 4 äggulor
- 1 dl finriven parmesan
- efter smak salt
- efter smak svartpeppar
- extra för servering olivolja
Gör så:
- Dra av bladen från de grova stjälkarna på grönkålen. Hacka i mindre bitar. Fräs i 2 msk smör och 1 msk olivolja i en stekpanna tills grönkålen blir mjuk. Salta och peppra. Lägg åt sidan och håll varm.
- Krydda lövbiffen med salt och peppar. Värm resten av smöret och olivoljan i stekpannan och stek biffen, i omgångar, i 15-30 sekunder på varje sida.
- Lägg upp lövbiffen på tallrikar, sedan grönkålen, parmesan och en äggula. Salta, dra några varv med pepparkvarnen och servera direkt med ett glass iskall öl!
- Tips! Om du vill få parmesan-osten sådär härligt fluffig som på bilden, använd en Microplane rivjärn och riv direkt på tallriken!


