Hur söta är inte dessa mini-chokladcupcakes med chokladfrosting och små hemgjorda marsipanrosor? För att inte tala om hur fantastiskt goda de är. Det är faktiskt inte så svårt att göra små marsipanrosor själv. Klicka vidare här för att se hur man gör!

Antal: 30 muffins portioner
Ingredienser:
- 100 g smör, rumsvarmt1 1/2 dl strösocker2 ägg2 1/2 dl vetemjöl1 dl kakao1/2 tsk bakpulver1/2 tsk bikarbonat1/2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 1/2 dl vattenChokladkräm5 dl florsocker1/2 dl kakao100 g philadelphiaost60 g smör, rumsvarmt1 tsk vaniljsocker1 msk kaffe eller espressorosa marsipan till rosorna
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Fyll en bakplåt för minimuffins med pappersformar eller smörj och bröa formen.
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet.
- Häll smeten i formarna och grädda i 7-10 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna helt.
- Rör ihop ingredienserna till chokladkrämen och rör den slät. Spritsa krämen på varje cupcake. Gör iordning små marsipanrosor och toppa varje cupcake med en.


