Lime-inkokt lax med rödbetor, feta och koriander

Denna lax är en spännande variant av den klassiska inkokta laxen där vi har tillfört den fräscha syran från lime, jordiga tonerna från rödbetorna, den aromatiska koriandern och fetans sälta. Tänk på att laxen tillagas med fördel dagen innan den ska serveras.

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 800 g laxsida
  • 500 g rödbetor
  • 150 g feta
  • ½ dl grovhackad koriander
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • koriander till garnering
  • limeklyftor till servering

Lag

  • 1 ½ liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • 2 st lagerblad
  • 4 st vitpepparkorn
  • 1 st rivet skal från lime
  • 2 st saft från lime

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp.
  3. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Häll lagen över laxen så att den täcks.
  4. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter, eller tills laxens innertemperatur visar 48-50 grader.
  5. Låt laxen svalna i lagen. Ta sedan ut den ur lagen och ställ kallt.
  6. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och gnugga av skalet. Skär i kuber.
  7. Vid servering, lägg laxen på ett fat och fördela rödbetorna och fetan ovanpå.
  8. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Garnera med koriander. Servera med limeklyftor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Äggtoddy – klassisk och med smak av saffran

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x