En superenkel och god kyld gurk- och avokadosoppa perfekt för varma sommardagar.

Antal: 2-4 portioner portioner
Ingredienser:
- 400 g gurka, urkärnad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 avokado, urkärnad
- saft från 1 lime
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 1 tsk finhackad jalapeño (kan uteslutas)
- ca 3 1/2 dl höns- eller grönsaksbuljong, kall
- ca 1 dl naturell yoghurt
- 1 msk hackad färsk koriander
- 1 msk hackad färsk mynta
- salt och peppar
Gör så här:
- Skär gurkan i mindre bitar – spar en del och skär i små tärningar.
- Lägg åt sidan för att kunna garnera med.
- Ta ena halvan avokado och skär i tärningar för att användas som garnering. (Blanda med lite lime så de inte tappar färgen).
- Blanda resterande avokado med övriga ingredienser och mixa till en slät soppa.
- Späd eventuellt med lite mera buljong eller yoghurt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Ställ in i frysen i ca 30 minuter för att kyla.
- Servera i kylda skålar.
- Ringla över lite olivolja.
- Garnera med gurk- och avokadotärningar, färsk mynta och koriander.
- Servera direkt.


