Kycklingfilé inlindad i prosciutto med salvia

En läcker och smakrik kycklingrätt med prosciutto och salvia, serverad med ugnsbakade körsbärstomater.

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 4-6 kycklingfiléer
  • 4-6 skivor lufttorkad skinka
  • 8-12 salviablad
  • 800 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Salta och peppra filéerna runtom.
  3. Värm lite olja i en stekpanna och stek kycklingen snabbt runtom. De ska endast få lite färg – inte bli genomstekt. Låt svalna någon minut, lägg sedan två salviablad på varje filé och linda in dem med skinkan.
  4. Skölj tomaterna och torka med hushållspapper. Blanda sedan med olivoljan. Salta och peppra.
  5. Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter, lägg sedan ner tomaterna. Ugnsbaka i ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt – med en innertemperatur på 72 grader. Servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Indisk pakora (potatis- och ärtbollar) med koriander- och myntachutney & myntayoghurt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x