Recept på kycklingspett och grynsallad med rädisor, spenat, granatäpple och ädelost. Perfekt för sommaren!

Antal: ca 4 portioner
Ingredienser:
- 600 g kycklingfilé
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk olivolja
- 3 dl kvarngryn
- ca 2 ½ dl grönsaks- eller hönsbuljong
- 75 g ädelost
- 150 g (ca 12 stycken) rädisor
- ca 65 g babyspenat
- kärnor från ½ granatäpple
- olivolja av god kvalité
- salt
- svartpeppar
- china rose groddar eller annan groddar eller skott till garnering
- shisokrasse eller annan krasse
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader om du ska tillaga kycklingen i ugnen. – annars förbered grillen.
- Skär kycklingen i strimlor. Skär av breda strimlor av citronskal – undvik att få med det beska vita. Skala och skiva vitlöken. Blanda kycklingen med olivolja, 1 msk citronsaft och vitlök.
- Ställ kallt i ca 30 minuter för att marinera – gärna längre.
- Koka kvarngrynen enligt förpackningen i grönsaks- eller hönsbuljong. Låt svalna. Smula osten och skär rädisorna i klyftor. Blanda sedan grynen med ädelost, rädisor, spenat och granatäpplekärnor. Smaka av med salt och peppar. Ringla över olivolja och ca 1 msk citronsaft. Garnera med groddar och krasse.
- Trä upp kycklingen på spett. (Om spetten är av trä, blötlägg dem först så de inte bränns i ugnen.) Salta och peppra. Lägg kycklingspetten på en oljad ugnsplåt. Grilla spetten i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta alt tillaga dem över grillen.
- Servera kycklingspetten med salladen.


