Kyckling­spett och gryn­sallad med spenat, granat­äpple och ädelost

Recept på kycklingspett och grynsallad med rädisor, spenat, granatäpple och ädelost. Perfekt för sommaren!

Antal: ca 4 portioner

Ingredienser:

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl kvarngryn
  • ca 2 ½ dl grönsaks- eller hönsbuljong
  • 75 g ädelost
  • 150 g (ca 12 stycken) rädisor
  • ca 65 g babyspenat
  • kärnor från ½ granatäpple
  • olivolja av god kvalité
  • salt
  • svartpeppar
  • china rose groddar eller annan groddar eller skott till garnering
  • shisokrasse eller annan krasse

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader om du ska tillaga kycklingen i ugnen. – annars förbered grillen.
  2. Skär kycklingen i strimlor. Skär av breda strimlor av citronskal – undvik att få med det beska vita. Skala och skiva vitlöken. Blanda kycklingen med olivolja, 1 msk citronsaft och vitlök.
  3. Ställ kallt i ca 30 minuter för att marinera – gärna längre.
  4. Koka kvarngrynen enligt förpackningen i grönsaks- eller hönsbuljong. Låt svalna. Smula osten och skär rädisorna i klyftor. Blanda sedan grynen med ädelost, rädisor, spenat och granatäpplekärnor. Smaka av med salt och peppar. Ringla över olivolja och ca 1 msk citronsaft. Garnera med groddar och krasse.
  5. Trä upp kycklingen på spett. (Om spetten är av trä, blötlägg dem först så de inte bränns i ugnen.) Salta och peppra. Lägg kycklingspetten på en oljad ugnsplåt. Grilla spetten i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta alt tillaga dem över grillen.
  6. Servera kycklingspetten med salladen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Drottningkaka med kokoschips

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x