Kyckling- och kikärtsgryta med couscous, mandel & russin

En fantastiskt god kyckling- och kikärtsgryta med couscous, rostade mandlar och russin. En storfavorit hos våra gäster på The Cookbook Café!

Tid: ca 30 minuter

Ingredienser:

  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • ca 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen koriander
  • ca 1/2 tsk cayennepeppar
  • 400 g passerade tomater
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl kokta kikärtor
  • 4 portioner couscous
  • 1 dl russin
  • 1 dl rostade mandelflagor
  • salt
  • svartpeppar
  • hackad bladpersilja

Gör så här:

  1. Skala, hacka och fräs lök och vitlök i oljan i några minuter. Tillsätt kycklingfärsen och stek tills kycklingen är genomstekt.
  2. Skala och skär moroten i mindre bitar. Rör i morötterna, kryddorna och tomatpurén, och låt fräsa i några minuter. Häll på passerade tomaterna och kycklingbuljongen. Koka upp och låt puttra i 15-20 minuter. Tillsätt kikärtorna och låt koka i ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Under tiden grytan puttrar, tillaga couscousen enligt instruktionerna på förpackningen. Rör i russin och mandel.
  4. Servera grytan med couscousen och smulad feta. Garnera med hackad persilja.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Laksa med nudlar, kokos, kyckling och sötpotatis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x