Kyckling- och filodegs­paj med spenat, citron och dragon

Både vacker och god är denna kycklingpaj med spenat, citron, dragon och en krispig filodegslock. Och tro det eller ej – både mina barn åt den trots att den innehöll alla barns kryponit – spenat. Jag gillar att äta den som den är med endast en sallad till. Men det går även bra att servera den med t ex ris eller bulgur.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • kött från 1 hel grillad kyckling eller ca 3 kokta kycklingfiléer
  • 1 knippe salladslök, skivat
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g fryst spenat
  • 3 dl hönsbuljong
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk finhackad dragon
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning och pensling
  • 150 – 200 g filodeg

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Strimla kycklingen.
  3. Fräs lök och vitlök i lite olja i några minuter. Tillsätt spenaten och fräs till den har tinat.
  4. Tillsätt buljong, gröna ärtor, senap, citronskal och dragon.
  5. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter.
  6. Blanda ner crème fraîche.
  7. Tillsätt kycklingen, rör ihop och smaka av med salt och peppar. Häll upp i en form.
  8. Ta filodegsarken, skrynkla ihop och lägg ovanpå kycklingröran.
  9. Pensla degen med lite olja.
  10. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Om degen börjar få för mycket färg, täck med folie.
  11. Servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Fläsk­kotletter med sötpotatis ”shoe string fries” och chiliaioli

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x