Kyckling och äpple i krämig äppelcider­sås

En vansinnigt god kycklingrätt med äpplen, lök, champinjoner och en krämig sås med cider. Det var så gott så att vi bokstavligen slickade rent våra tallrikar. Kan en rätt få bättre betyg än så!

Antal: ca 4 portioner

Ingredienser:

  • 8 kycklinglårfilé
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • en nypa svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 1 äpple
  • 100 g champinjoner
  • 3 timjankvistar
  • 25 g smör
  • 1 1/2 dl hönsbuljong
  • 1 1/2 dl äpplecider
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 msk äpplecidervinäger
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Fräs löken i smör i ca 15 minuter tillsammans med timjankvistarna.
  2. Tillsätt äpplen och champinjoner och fräs i 3 – 5 minuter. Äpplena får inte bli för mjuka. Lägg åt sidan.
  3. Blanda mjöl, salt och svartpeppar. Panera kycklingen i mjölet.
  4. Utan att rengöra pannan, tillsätt oljan och stek kycklingen tills den blir gyllenbrun.
  5. Tillsätt buljong och cider. Sätt på lock och låt puttra tills kycklingen är genomkokt (innertemp 75 grader).
  6. Tillsätt lök-, svamp- och äppleblandningen samt grädde och äpplecidervinäger.
  7. Låt koka upp så att allt blir varmt. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med t ex ris, bulgur, matvete eller potatismos.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Honungskokta majskolvar med chili

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x