Krispiga rabarberstänger med smak av fläder

Smarriga och söta rabarberstänger med flädersmak. I detta recept är det endast skalen du använder. Själva fruktköttet kan du spara och använda till t ex bakverk, saft eller syltReceptet har vi tidigare skrivit för tidningen Allt om mat.

Ingredienser:

  • 6 rabarber
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk flädersaft
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 100 grader.
  2. Skölj rabarbern noggrant. Skala sedan rabarbern så tunt som möjligt i breda strimlor, med t ex en mandolin eller osthyvel.
  3. Blanda skal, socker, saft och salt i en kastrull och värm tills sockret har smält och skalen har mjuknat något.
  4. Lägg ut skalen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  5. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Håll koll så att de inte bränns! Tiden beror på hur tunna de är.
  6. Ta ut och låt svalna.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Lammracks med pistage­crust

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x