Krämig yoghurt med clementiner, granatäpple och kokos

En enklare dessert får man nog leta efter. Vi använder rysk yoghurt som vi tycker är lite godare än turkisk yoghurt – smaken är sötare och konsistensen lite krämigare. Passa på nu när clementiner och granatäpplen är i säsong!

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 6 dl ryska yoghurt
  • ca 1 msk honung
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2-3, skalade clementiner
  • ca 1 dl granatäpplekärnor
  • ca ½ dl rostade kokoschips
  • färsk mynta till garnering

Gör så här:

  1. Vispa yoghurten med honung och vaniljsocker krämigt.
  2. Fördela yoghurten på assietter och toppa med clementinklyftor, granatäpplekärnor och kokoschips.
  3. Ringla över lite honung och garnera med mynta.
  4. Mjukna upp granatäpplet lite genom att rulla det mot arbetsbänken i köket.
  5. Skär det sedan på mitten i två halvor.
  6. Vänd den snittade sidan ner mot en skål (som står i diskhon) och slår med t ex baksidan av en slev.

Tips!

  1. Många tycker det är himla pilligt att få ur kärnorna ur granatäpplet utan att massa stänk. Även vi! Men så här brukar vi göra: mjukna upp granatäpplet lite genom att rulla det mot arbetsbänken i köket. Skär det sedan på mitten i två halvor. Vänd den snittade sidan ner mot en skål (som står i diskhon) och slår med t ex baksidan av en slev.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Potatis­tartlette med grönkål, västerbottensost och valnötter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x