En krämig och smakrik pastarätt med Le Gruyère AOP, salsiccia, grönkål och svamp. Perfekt för höstiga middagar med familj och vänner.

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 4 portioner tagliatelle eller fettuccine
- ca 300 g färsk salsiccia
- 200 g färska champinjoner eller annan svamp
- 150 g grönkål
- 5 dl crème fraîche
- ca 50 g Le Gruyère AOP eller parmesan, riven
- rivet skal från 1/2 citron
- olja till stekning
- salt och svartpeppar
- hackad persilja till garnering
- riven Le Gruyère AOP till servering
Gör så här:
- Snitta skinnet på salsiccian och plocka ur färsen. Fräs tills den är genomstekt. Lägg åt sidan.
- Skiva champinjonerna och stek i olja. Lägg åt sidan.
- Riv av grönkålen från den grova mittstjälken och grovhacka. Stek i lite olja tills den mjuknar. Rör i salsciccian, champinjoner, crème fraîche, Gruyère och citronskal. Värm och smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka pastan al dente. Spar lite av pastavattnet. Blanda ihop den krämiga salsiccia-såsen med pastan. Tillsätt lite av pastavattnet och rör om. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja. Servera med extra Gruyère vid sidan av.


