Len och krämig smältost-dip på Le Gruyère AOP med smak av öl och lite härligt sting från Tabasco. Tillsammans med rostade baguetteskivor eller salta chips är denna dip ett trevligt och gott tilltugg innan middagen eller som snacks till fredagsmyset. Gillar man en mer mustigare smak, välj då en öl med en tydlig beska. Föredrar man en mildare smak, då passar det med en ljusare lageröl.

Antal: ca 3 dl dipp portioner
Ingredienser:
- 3 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 1 dl öl
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk Worcestershiresås
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 100 g mozzarella
- 100 g Le Gruyère AOP
- Tabasco
- Salt
- peppar
- Rostade baguetteskivor eller chips
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa i mjölet.
- Häll i öl och värm försiktigt under vispning tills såsen tjocknar något.
- Rör i dijonsenap, Worcestershiresås och vitlökspulver.
- Vispa sedan i mozzarellaosten och värm försiktigt tills den är helt smält.
- Tillsätt Gruyère-osten och rör om tills såsen är krämig och slät.
- Smaka av med Tabasco, salt och peppar.
- Servera varm med rostade baguetteskivor eller salta chips.
Tips!
- Dippen går att värma upp på nytt. Tänk på att göra det långsamt under omrörning



