Krämig broccolisoppa med mynta och chiliflingor

En krämig broccolisoppa med en touch av mynta och chiliflingor. Perfekt att ta med som matsäck under sportlovet.

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 500 g broccoli
  • 3 potatisar
  • 2 msk olivolja
  • ca 1 liter grönsaksbuljong
  • ca 2-3 msk färsk mynta
  • 1-2 dl crème fraiche
  • 1 tsk chiliflingor

Gör så:

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skölj och skär/bryt broccolin i bitar. Spar några små buketter till garnering.
  3. Skala och skär potatisen i små bitar.
  4. Fräs lök i olivolja i några minuter i en kastrull.
  5. Tillsätt broccoli, potatis och fräs i några minuter.
  6. Tillsätt buljong och koka upp.
  7. Låt koka i 10-15 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
  8. Rör ner myntan och kör soppan i en matberedare eller med mixerstav tills den är slät.
  9. Rör i crème fraîche, värm soppan lite till och smaka av med salt och peppar.
  10. Späd eventuellt med mer buljong om så önskas.
  11. Fräs broccoli-bitar och chiliflingor i lite olja på hög värme tills de får färg.
  12. Garnera soppan.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Hemgjorda potatis­chips och rotfrukts­chips

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x