En krämig broccolisoppa med en touch av mynta och chiliflingor. Perfekt att ta med som matsäck under sportlovet.

Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1 vitlök
- 500 g broccoli
- 3 potatisar
- 2 msk olivolja
- ca 1 liter grönsaksbuljong
- ca 2-3 msk färsk mynta
- 1-2 dl crème fraiche
- 1 tsk chiliflingor
Gör så:
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Skölj och skär/bryt broccolin i bitar. Spar några små buketter till garnering.
- Skala och skär potatisen i små bitar.
- Fräs lök i olivolja i några minuter i en kastrull.
- Tillsätt broccoli, potatis och fräs i några minuter.
- Tillsätt buljong och koka upp.
- Låt koka i 10-15 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
- Rör ner myntan och kör soppan i en matberedare eller med mixerstav tills den är slät.
- Rör i crème fraîche, värm soppan lite till och smaka av med salt och peppar.
- Späd eventuellt med mer buljong om så önskas.
- Fräs broccoli-bitar och chiliflingor i lite olja på hög värme tills de får färg.
- Garnera soppan.


