En krämig blomkålssoppa med parmesanost som är perfekt för en vegetarisk måltid.

Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- ca 1 1/4 kg blomkål
- 11 dl grönsaksbuljong
- 1/2 tsk torkad timjan
- 1-2 dl crème fraîche
- 1 dl riven parmesanost
- salt
- peppar
- timjan
Gör så:
- Skala och hacka löken.
- Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i olivoljan i en kastrull.
- Skär blomkålen i bitar och lägg ner i kastrullen.
- Tillsätt buljong och timjan och låt sjuda tills blomkålen är mjuk.
- Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.
- Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraîche och parmesan.
- Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp soppan i 4 portionsskålar.
- Strö över lite extra parmesan och garnera med timjan.
- Servera direkt.


