En krämig äggröra på rostat surdegsbröd med spenat, karamelliserad lök och chèvre. Perfekt för brunch, lunch eller middag!

Ingredienser:
- 2 gula lökar
- 2 msk olivolja
- 1 + 2 msk smör
- 1 tsk strösocker
- 5 ägg
- 3 msk vispgrädde
- ca 35 g färsk spenat
- 75 – 100 g chèvre
- salt
- peppar
- 2 skivor surdegsbröd
- till garnering hackad gräslök
Gör så:
- Skala och skiva löken tunt. Värm olivolja och 1 msk smör i en stekpanna. Lägg i lök och stek på svag värme i cirka 30 minuter eller tills den är mjuk och genomskinlig – den ska inte få färg. Rör om då och då. Tillsätt strösocker och fortsätt steka i ca 10 minuter. Smaka av med salt.
- Vispa ägg och grädde. Värm 2 msk smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Rör långsamt på svag värme tills den börjar stelna något. Tillsätt spenat och rör lite till, tills spenaten har sjunkit ihop något men äggröran är fortfarande krämig. Salta och peppra.
- Lägg upp äggröran på det rostade brödet, toppa med karamelliserade lök, chèvre och strö över gräslök.


