Konserverade citroner

Ett recept på hur man konserverar citroner för användning i det marokanska köket och tagines.

Ingredienser:

  • valfri mängd citroner
  • 1 msk per citron salt
  • saft från ca 1 – 2 citroner citronsaft

Gör så:

  1. Skrubba rent citronerna.
  2. Skär bort den lilla hårda delen där stjälken har suttit.
  3. Skär från ena änden ett kryss i citronen utan att skära igenom helt. (Du ska få fyra klyftor som sitter ihop nedtill).
  4. ”Fyll” varje citron med 1 msk salt.
  5. Tryck ner citronerna i en burk så att de är tätt packade.
  6. Tryck ner på dem så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.
  7. Fyll på med extra citronsaft från 1 citron.
  8. Sätt på ett lock och låt stå över natten i rumstemperatur.
  9. Tryck ner på citronerna lite igen så att de släpper ifrån sig ännu mera saft.
  10. Repetera varje dag i 3 dagar.
  11. Om inte citronerna är helt täckta av saft vid det här laget kan man tillsätta ytterligare pressad citronsaft.
  12. Ställ i kylskåpet.
  13. Citronerna är klara att använda efter 3 – 4 veckor.
  14. Tips! Prova att smaksätta med några korianderfrön, ett lagerblad, en kanelstång eller en chilifrukt – eller en kombination av flera.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Potatisrecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x