Letar du efter ett enkelt recept på kokosknäck som blir perfekt seg och karamelligt – men ändå har den där härliga kokos-smaken? Då är kokosknäck ett självklart val. Den här varianten på klassisk knäck är en riktig favorit till jul, adventsfika och hemmagjorda godisask. Kombinationen av smörig kola och kokos gör att varje liten knäckbit smakar extra lyxigt, samtidigt som receptet är lätt att lyckas med även för nybörjare.
Kokosknäck
Tid: ca 40 minuter
Antal: ca 30 st
Ingredienser
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl strösocker
- 1/2–1 dl kokosflingor
- knäckformar
- extra kokos till garnering
Gör så här:
- Placera ut knäckformarna på en bricka eller plåt.
- Koka upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt puttra över medelhög värme.
- Rör om då och då försiktigt. När knäckmassan har nått 122 grader, ta kastrullen från värmen. Blanda ner kokosflingorna.
- Klicka ut knäckmassan i formarna och låt stelna. Om man vill, kan man garnera med lite extra kokos när knäcken har stelnat något.
Prova även detta smarriga recept: Knäck med chokladtäcke och flingsalt



