Kiwi- och avokadosallad med granatäpple, lime och jalapeño

Denna sallad blir man glad utav – både genom att äta och se på den och dess härliga färger. Ät gärna som tillbehör till grillat eller med t ex fish tacos.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 250 g kiwi
  • 1 avokado
  • 1/4 dl rödlök
  • ca 100 g cocktailtomater
  • 1 dl granatäpple
  • 1 – 2 jalapeños
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • 1 lime
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala, halvera och skär kiwin i halvmånar.
  2. Kärna ur och skiva avokadon.
  3. Skala och skiva rödlöken tunt. (För en mildare smak, lägg löken i kallt vatten i minst en kvart).
  4. Skär tomaterna i klyftor.
  5. Skiva jalapeños. Kärna eventuellt ur dem om du vill ha mindre hetta.
  6. Lägg allt i en bunke tillsammans med koriander och mynta.
  7. Pressa över lite limesaft. Salta och peppra.
  8. Blanda sedan försiktigt.
  9. Lägg upp på ett fat och servera.

Tips!

  1. Finhacka allt istället – så får du en härlig salsa!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rabarber- och ananas­paj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x