Kardemumma­­kaka i gjutjärns­­panna

Receptet på denna supersaftiga kardemummakaka har vi fått av vår ”extra-mamma” Marie. Ni kanske minns att vi har nämnt henne förut – det är nämligen hon som bakar 8000 kakor varje jul och ger bort till alla sina vänner. Det är även hon som har lyckats ”muta bort” en fortkörningsbot i USA med sina vansinnigt goda chocolate chip cookies…Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Hembakat.

Antal: 10-12 bitar portioner

Ingredienser:

  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 1 dl yoghurt eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ msk nystött kardemumma
  • kanel och pärlsocker till garnering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smöra och bröa en gjutjärnspanna (eller bakform) som rymmer minst 1.2 liter.
  3. Vispa socker och smör poröst. Vispa ner äggen, ett i taget.
  4. Rör ner filmjölken.
  5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  6. Häll ner smeten i pannan och bred ut den jämt. Strö över lite kanel och pärlsocker.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills en sticka kommer ut torr. Täck kakan med lite folie om den börjar bli för mörk.
  8. Låt svalna.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Red Velvet Cupcakes

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x