Ett trevligt och enkelt middagsrecept med kalvfärsbiffar, matvetesallad och chèvreröra.

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 600 g kalvfärs
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 1/2 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1 msk olivolja och smör till stekning
Matvetesallad
- 3 dl okokt matvete
- 1/2 tärning grönsak- eller kycklingbuljong
- 150 g sockerärtor eller sugar snaps
- 150 g haricots verts
- 8 sparrisar
- 8 rädisor
- 1/2 rödlök
- persilja till garnering
Chèvreröra
- 150 g chèvre
- 1/2 dl crème fraîche
- 2-3 tsk honung
Gör så här:
- Blanda ägg, mjölk, ströbröd, salt och peppar. Låt svälla i minst 15 minuter. Blanda med färsen. Forma färsen till biffar och stek i smör och olivolja på båda sidorna tills biffarna är genomstekta. Håll varma.
- Blanda ingredienserna till chèvreröran. Smaka av med salt.
- Koka matvetet enligt förpackningen och lägg ner buljongtärningen i vattnet. Koka sockerärtor, haricots verts och sparris i lättsaltat vatten i några minuter. Häll av vattnet och blanda med matvetet. Rör i rädisor och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
- Servera varm med kalvfärsbiffarna och chèvre- och honungsröran.


