Jordnöts­kakor med choklad

Dessa kakor får oss att minnas tillbaka till vår barndom när vi växte upp i USA. Jordnötssmör var en favorit – men inte bara i en klassisk ”Peanut Butter and Jelly Sandwich” utan även i godis, desserter och kakor. För dessa kakor är verkligen ”to die for”! Finns det någon godare smakkombination än salta jordnötter och söt choklad? Tror inte det!

Antal: ca 18 kakor portioner

Ingredienser:

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl jordnötssmör (osockrad)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 100 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa smör och socker poröst. Vispa i ägget och jordnötssmör.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  4. Dela degen i ca 18 bitar och rulla till bollar. Lägg på bakplåtar, täckt med bakplåtspapper.
  5. Ta en gaffel och tryck till bollarna så de blir räfflade.
  6. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler.
  7. Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad.
  8. Doppa halva kakan i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Turkisk morotsröra med yoghurt och vitlök

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x