Dessa kakor får oss att minnas tillbaka till vår barndom när vi växte upp i USA. Jordnötssmör var en favorit – men inte bara i en klassisk ”Peanut Butter and Jelly Sandwich” utan även i godis, desserter och kakor. För dessa kakor är verkligen ”to die for”! Finns det någon godare smakkombination än salta jordnötter och söt choklad? Tror inte det!

Antal: ca 18 kakor portioner
Ingredienser:
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 1/4 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 dl jordnötssmör (osockrad)
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- ca 100 g mörk choklad
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa smör och socker poröst. Vispa i ägget och jordnötssmör.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
- Dela degen i ca 18 bitar och rulla till bollar. Lägg på bakplåtar, täckt med bakplåtspapper.
- Ta en gaffel och tryck till bollarna så de blir räfflade.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler.
- Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad.
- Doppa halva kakan i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper.


