En läcker japansk rätt med kycklingbollar, nudlar, spenat och pocherat ägg i en smakrik ingefärsbuljong.

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
Kycklingbollar
- 2 msk japansk soja
- 2 msk farinsocker
- 2 msk risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 1/2 dl hackad salladslök
- 1/2 tsk nymalen svartpeppar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 ägg
- 1 dl pankoströbröd
Sås
- 1 dl mirin
- 1 dl japansk soja
- 1/2 dl farinsocker
- en skvätt sherry
- 1 vitlöksklyfta
- ca 20 g färsk ingefära
Ingredienser
- 8 dl hönsbuljong
- 200 – 250 g äggnudlar
- ca 30 g färsk babyspenat
- 75 g färsk shitakesvamp
- 1 msk sesamfrön
- 2 msk skivad salladslök
- 4 ägg
- till stekning rapsolja
Kycklingbollar
- ca 500 kycklingfärs
- 3 msk misopasta
Gör så här:
- För att göra kycklingbollarna: Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienser. Blanda ordentligt. Låt vila i kylen i ca 15 minuter. Med blöta händer, forma färsen till små bollar. Stek bollarna i lite olja tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- För att göra såsen: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Låt sjuda och reducera tills endast några matskedar kvarstår. Plocka ur vitlöken och ingefäran.
- Koka upp buljongen. Smaksätt buljongen med såsen efter egen smak.
- Fräs svampen i olja tills den börjar bli lite krispig. Lägg åt sidan.
- Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet. Fördela nudlarna i två stora skålar.
- Pochera äggen.
- Lägg ner spenaten i den heta buljongen och rör om i några sekunder. Häll upp buljongen i skålarna. Toppa med kycklingbollar, svamp och ett pocherad ägg. Garnera med sesamfrön och salladslök. Servera direkt.


