Friterade jalapeños fyllda med ostReceptet kommer från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat

Antal: ca 20 stycken portioner
Ingredienser:
- 20 färska jalapeños
- 100 g lagrad ost, riven
- några droppar tabasco
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 ägg
- ca 3 dl ströbröd
- 2 tsk torkad oregano
- 1 liter olja till fritering
Gör så här:
- Snitta varje jalapeño på längden utan att skära igenom. Gör ett tvärsnitt vid skaftet och låt det sitta kvar. Öppna chilifrukterna försiktigt och kärna ur dem.
- Rör ihop ost, tabasco, salt och peppar. Fyll försiktigt jalapeñon med ost. Stäng öppningen genom att trycka till lite lätt.
- Vispa äggen i en skål. Blanda ströbröd och oregano i en annan skål. Doppa jalapeñon först i ägg och sedan i ströbröd. Gör samma sak en gång till.
- Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 160 grader. Lägg ner några jalapeños åt gången i den heta oljan. Fritera i cirka 1 minut och 20 sekunder. Låt rinna av på hushållspapper. Servera varma.
- Tips! Chilifrukterna kan fyllas och ligga klara några timmar innan de paneras i ägg och ströbröd och friteras. Servera dem nyfriterade.


