Ingefärs­dryck med citron och honung

En koncentrerad ingefärsdryck med citron och honung som kan användas som en boost för immunförsvaret.

Antal: ca 1 liter portioner

Ingredienser:

  • 200 g färsk ingefära
  • 1 liter vatten
  • ca 1/2 dl flytande honung
  • 1-2 citroner

Gör så här:

  1. Skölj ingefäran noggrant.
  2. Riv ingefäran grovt eller skiva den tunt – skalet kan vara kvar.
  3. Lägg ingefära och vatten i en kastrull och värm till 60 grader; inte högre annars förstörs nyttigheterna som t ex C-vitamin.
  4. Låt svalna och sila av vätskan.
  5. Rör i honung och färskpressad saft från 1-2 citroner, efter egen smak.
  6. Sila eventuellt vätskan igen om ni vill ta bort citronköttet – vi gillar att det ligger kvar.
  7. Häll upp en väl rengjord flaska med lock.
  8. Förvara i kylskåpet. Håller i 2-3 veckor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Choklad­muffins med maräng­topp

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x