En koncentrerad ingefärsdryck med citron och honung som kan användas som en boost för immunförsvaret.

Antal: ca 1 liter portioner
Ingredienser:
- 200 g färsk ingefära
- 1 liter vatten
- ca 1/2 dl flytande honung
- 1-2 citroner
Gör så här:
- Skölj ingefäran noggrant.
- Riv ingefäran grovt eller skiva den tunt – skalet kan vara kvar.
- Lägg ingefära och vatten i en kastrull och värm till 60 grader; inte högre annars förstörs nyttigheterna som t ex C-vitamin.
- Låt svalna och sila av vätskan.
- Rör i honung och färskpressad saft från 1-2 citroner, efter egen smak.
- Sila eventuellt vätskan igen om ni vill ta bort citronköttet – vi gillar att det ligger kvar.
- Häll upp en väl rengjord flaska med lock.
- Förvara i kylskåpet. Håller i 2-3 veckor.


