Indisk Butter Chicken

Det här receptet blev fantastiskt smarrigt – saftiga kycklingbitar i en len, mild och mustig sås full av smak. Servera gärna Butter Chicken tillsammans med basmatiris och hembakat indiskt naanbröd.

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 800 g kycklingfilé eller lårfilé
  • 2 msk olja
  • färsk koriander till servering
  • basmatiris till servering
  • naanbröd till servering

Marinad

  • 1 dl naturell yoghurt
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt

Sås

  • 1 gul lök
  • 3 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 kanelstång
  • 1 förpackning á 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så:

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i ca 5 cm stora bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och rör ner kycklingen. Ställ kallt i minst 1 timme, gärna över natten.
  2. Värm olja och 1 msk smör i en stekpanna och fräs kycklingbitarna runtom i några minuter så de blir gyllenbruna. Lägg åt sidan och håll varm.
  3. För att göra såsen: Skala och hacka lök. Stek löken i 2 msk smör i samma stekpanna, på mellanvärme i ca 5 minuter. Rör om så att de inte bränns. Tillsätt vitlök och fräs i några minuter till. Rör i kryddorna och fräs i någon minut. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och socker. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Plocka ur kanelstången och kör såsen slät med mixerstav eller matberedare. Häll tillbaka såsen i en kastrull och tillsätt grädde och kycklingen. Koka upp och låt puttra i ca 10 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt. Blanka av med smör. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera med färsk koriander och servera med basmatiris och naanbröd.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Friggione

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x