En läcker förrätt med hummer, blodgrapefrukt, avokado och en koriander- och jalapeñodressing med lime.

Ingredienser:
- 2 humrar
- 0.5 blodgrapefrukt
- 1 avokado
- ca 50 g blandad sallad
- 1 jalapeno eller grön peppar
- 1 vitlöksklyfta
- ½ dl färskpressad limesaft
- ½ dl flytande honung
- 2 msk vit balsamvinäger
- 1 tsk riven färsk ingefära
- ½ dl färsk koriander
- 1 dl olivolja
- salt
- peppar
Gör så:
- Mixa ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Plocka ur köttet ur hummerstjärten. Dela stjärten på längden. Krossa klorna och plocka ur köttet.
- Skär bort skalet från grapefrukten. Se till att skära bort all det beska vita. Skär ut filéer av grapefruktköttet och skär i halvor. Skär avokadon i bitar.
- Fördela salladen på 4 tallrikar tillsammans med blodgrapefrukt, avokado och hummer. Ringla över lite vinaigrette – eller servera vinaigretten bredvid.


