Honey Comb Candy

Detta godis heter ”honey comb” då den, förutom att den innehåller honung, även liknar en honungsvaxkaka. Denna effekt får man genom att tillsätta bikarbonat, vilket får sockerlagen att bubbla upp.

Antal: ca 20 bitar portioner

Ingredienser:

  • 2 dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 msk sirap
  • 1 ½ tsk bikarbonat

Gör så här:

  1. Klä en form, ca 15 x 20 med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Värm ugnen till 100 grader. Stäng sedan av ugnen.
  2. Koka upp socker, vatten, honung och sirap i en stor och tjockbottnad kastrull. (När man tillsätter bikarbonaten bubblar karamellen och tredubblar i volym.) Pensla bort socker från sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Låt sockerlagen koka till den är karamellfärgad (150 grader). Var försiktig så den inte bränns.
  3. När sockerlagen börjar närma sig 150 grader, plocka ur formen ur ugnen. Ta bort kastrullen från värmen och rör snabbt ner bikarbonaten. Blanda snabbt och väl, och häll sedan ut massan i formen.
  4. Ställ in formen i ugnen tills bräcken har stelnat helt.
  5. Bryt sedan sönder den i mindre bitar.
  6. Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ett kollage med fyra olika bilder med vardagsmåltider.

Nästa inlägg

Veckomeny v. 50

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x