Högrevs­gryta med jordärtskockor, äpple och kastanje­champinjoner

Mörkt och kallt – vad passar då bättre än en mustig och god gryta. Denna högrevsgryta med jordärtskockor, kastanjechampinjoner och äpple är en favorit och värmer fint i kylan.

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 600 g högrev
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 kvistar timjan
  • 2 lagerblad
  • 300 g potatis
  • 250 g jordärtskockor
  • 1 äpple
  • ca 100 g kastanjechampinjoner
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk sherry
  • 2 msk messmör (kan uteslutas)
  • salt och svartpeppar
  • olja att steka i
  • hackad persilja till garnering

Gör så här:

  1. Putsa köttet och skär det i mindre bitar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Salta och peppra köttet.
  4. Värm lite olja i en stekgryta och bryn köttet runtom. (Eventuellt får man göra detta i omgångar om inte allt kött får plats). Lägg åt sidan.
  5. Fräs löken i några minuter tills den är mjuk.
  6. Lägg tillbaka köttet och tillsätt vatten, fond, soja och kryddor.
  7. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 1 timme eller tills köttet börjar bli mört.
  8. Skala potatis, jordärtskockor och äpple. Skär i mindre bitar.
  9. Skär eventuellt svampen i mindre bitar om de är stora. Fräs svampen i lite olja.
  10. Lägg ner grönsakerna i grytan och låt småkoka i ytterligare 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  11. Tillsätt grädde, sherry och messmör och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  12. Garnera med lite persilja.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Bruschetta Pomodoro

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x