Hjortronlikörparfait med vanilj- och hjortronmylta

Ingredienser:

  • 500 g hjortron
  • 1 vaniljstång
  • 2 – 2 1/2 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 – 1 dl hjortronlikör

Gör så:

  1. För att göra myltan – Blanda hjortron och socker. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna ner i hjortronen. Blanda ordentligt. Ställ in i kylskåpet och blanda då och då så att all socker löses upp.
  2. För att göra parfaiten – Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ljust och luftigt i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke. Rör ner likören i ägg- och sockersmeten. Blanda sedan ner den vispade grädden. Häll upp i portionsformar eller glas och låt stå i frysen i minst 3 – 4 timmar eller tills krämen har fryst. Ta fram krämen ca 5 minuter innan servering. Toppa med myltan och servera direkt.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Frittata med körsbärstomater och pecorino

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x