Hemgjorda potatischips och rotfruktschips är smarriga snacks att mumsa på framför TV:n. Det är roligt att göra själv och de blir mycket godare än köpta chips.Recept kommer ”Systrarna Eisenmans mingelmat”.

Antal: ca 1 liter/sort portioner
Ingredienser:
Potatischips
- 500 g potatis
- 1 liter rapsolja
- flingsalt
Rotfruktschips
- ca 500 g rotfrukter
- 1 liter rapsolja till fritering
- flingsalt
Gör så:
Potatischips
- Skiva potatisen flörtunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.
- Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 180 grader.
- Fritera potatisskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och knapriga.
- Låt rinna av på hushållspapper.
- Strö över vanligt salt, flingsalt eller smaksatt salt.
Rotfruktschips
- Skiva potatisen flortunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.
- Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 160 grader. Fritera potatisskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över vanligt salt, flingsalt eller smaksatt salt.


