Hemgjorda potatis­chips och rotfrukts­chips

Hemgjorda potatischips och rotfruktschips är smarriga snacks att mumsa på framför TV:n. Det är roligt att göra själv och de blir mycket godare än köpta chips.Recept kommer ”Systrarna Eisenmans mingelmat”.

Antal: ca 1 liter/sort portioner

Ingredienser:

Potatischips

  • 500 g potatis
  • 1 liter rapsolja
  • flingsalt

Rotfruktschips

  • ca 500 g rotfrukter
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • flingsalt

Gör så:

Potatischips

  1. Skiva potatisen flörtunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.
  2. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 180 grader.
  3. Fritera potatisskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och knapriga.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Strö över vanligt salt, flingsalt eller smaksatt salt.

Rotfruktschips

  1. Skiva potatisen flortunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.
  2. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 160 grader. Fritera potatisskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över vanligt salt, flingsalt eller smaksatt salt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Death by Chocolate

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x