Hemgjord müsli/granola med jordnötssmör

En himmelskt god granola med smak av jordnötssmör. Perfekt att göra själv med olika gryn, frön, nötter och kokosflingor. Kan anpassas efter smak och allergier.

Ingredienser:

  • 4 dl havregryn
  • 3 dl rågflingor
  • 3 dl dinkelflingor
  • 2 dl boveteflingor
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl pumpafrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 2 dl kokosflingor/chips
  • 2 dl hackade nötter
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3/4 dl neutral olja
  • ca 1 dl honung, lönnsirap eller råsocker
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 dl torkad frukt

Gör så:

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser förutom torkade frukter och bär i en stor bunke.
  3. Värm vatten, olja, honung (eller socker eller sirap) och jordnötssmör tills allt har lösts sig.
  4. Häll ner vätskan i omgångar i granolan och krama in väl i grynblandningen med händerna.
  5. Sprid ut blandningen på två plåtar, ända ut till kanterna.
  6. Platta till med händerna så att den sprids ut så jämnt som möjligt – då undviker man att den blir bränd på kanterna.
  7. Rosta i 30–40 minuter. Rör om då och då.
  8. Låt svalna helt.
  9. Blanda till sist med den torkade frukten och förvara i burkar med tättslutande lock.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

BRAN FLAKE BARS

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x