Helstekt blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor

En riktig god helrostad blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor.

Ingredienser:

  • 1 blomkål
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ca 50 g parmesan
  • ca 1/2 dl rostade hasselnötter
  • ca 1/2 dl rostade solroskärnor
  • till garnering hackad gräslök

Gör så:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Bred ut smöret över hela blomkålen. Salta runtom.
  3. Lägg blomkålen i en ugnsfast form och rosta i ugnen i 10 minuter.
  4. Sänk värmen till 150 grader och låt bakas i ytterligare ca 30-40 minuter, beroende på blomkålens storlek.
  5. Riv parmesanen.
  6. Grovhacka de rostade hasselnötterna och solroskärnorna.
  7. Strö över parmesanen på blomkålen och bakas i ytterligare ca 10 minuter så att parmesanen smälter.
  8. Ta ut blomkålen ur ugnen, strö över de rostade hasselnötterna och solroskärnorna.
  9. Garnera med gräslök.
  10. Servera varm, gärna med en fräsch sallad.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Äppelchips

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x