En riktig god helrostad blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor.

Ingredienser:
- 1 blomkål
- 100 g rumsvarmt smör
- ca 50 g parmesan
- ca 1/2 dl rostade hasselnötter
- ca 1/2 dl rostade solroskärnor
- till garnering hackad gräslök
Gör så:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Bred ut smöret över hela blomkålen. Salta runtom.
- Lägg blomkålen i en ugnsfast form och rosta i ugnen i 10 minuter.
- Sänk värmen till 150 grader och låt bakas i ytterligare ca 30-40 minuter, beroende på blomkålens storlek.
- Riv parmesanen.
- Grovhacka de rostade hasselnötterna och solroskärnorna.
- Strö över parmesanen på blomkålen och bakas i ytterligare ca 10 minuter så att parmesanen smälter.
- Ta ut blomkålen ur ugnen, strö över de rostade hasselnötterna och solroskärnorna.
- Garnera med gräslök.
- Servera varm, gärna med en fräsch sallad.


