Helbakad vitlök i salt

Gröp ur vitlöken – som blir krämig och mjuk när den rostas och bred på en skiva rostad baguette.

Ingredienser:

  • ca 1 kg grovsalt
  • 8 stycken hela vitlökar
  • ca 1 ½ dl olivolja
  • flingsalt
  • rostade baguetteskivor

Gör så:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Strö ut saltet i en mindre bakform.
  3. Skär av toppen på de hela vitlökarna tryck ner dem lite i saltet med snittytan uppåt.
  4. Pensla på olivolja och strö över lite flingsalt.
  5. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills vitlökarna är helt mjuka.
  6. Servera varma med rostade baguetteskivor.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Hjortronlikörparfait med vanilj- och hjortronmylta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x