En ljuvlig vego-halloumiburgare med salsa, portobellosvamp, guacamole och ugnsbakade sötpotatis.

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 2 stora sötpotatis
- 200 g halloumi
- 2 portobellosvamp
- 4 hamburgarbröd
- olivolja till stekning
- salt och peppar
Tomatsalsa
- 4 mogna tomater
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1/2 dl finhackad rödlök
- 1 msk hackad färsk koriander
- 1/2 – 1 tsk urkärnad och finhackad röd chilifrukt
- 1 msk färskpressad lime
- salt och peppar
Guacamole
- 4 avokado
- 1 krossad liten vitlöksklyfta
- ca 1 msk färskpressad lime
- 1/2 tsk finhackad röd chilifrukt
- peppar och salt
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader. Skala sötpotatisen och skär i stavar. Blanda med lite olivolja och fördela på en ugnsplåt. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuka och börjar få lite färg.
- För att göra salsa, kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Salsan blir godast om den får stå i minst 1 timme. Servera den rumstempererad.
- För att göra guacamole, skala avokadorna och ta bort kärnan. Kör alla ingredienser i matberedare till en röra. Smaka av med salt och peppar.
- Skär halloumi i ca 8 skivor och stek dem gyllenbruna på båda sidor i lite olivolja. Lägg åt sidan. Skiva svampen och stek den i lite olja tills den är genomstekt. Salta och peppra.
- Lägg lite guacamole på bottendelen av hamburgarbrödet, lägg på 2 skivor halloumi, några skivor svamp och toppa med salsa. Lägg på den övre delen av brödet. Servera resten av salsan och guacamolen på sidan om tillsammans med sötpotatisen.
Tips!
- Normalt gillar vi brioche-hamburgarbröd men just till denna variant blev den lite för sött. Så välj gärna ett vanligt hamburgarbröd.


