Ta gärna hjälp av barnen för att dekorera pajerna så får de ett lekfullt och fint utseende!

Ingredienser:
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- ½ tsk malen kardemumma
- 100 g kylskåpskallt smör
- 2 äggulor
- lite iskallt vatten
- 1 liter hallon
- 2-3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk potatismjöl
Gör så:
- Blanda snabbt ihop mjöl, socker, kardemumma och smör i matberedare.
- Tillsätt äggulor och kör några sekunder till men överarbeta inte degen.
- Häll i några droppar kallt vatten om degen känns för torr.
- Täck degen med plastfolie och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter eller tills degen går att kavla.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
- Smörj en pajform, ca 25 cm i diameter, gärna med löstagbar kant (alt. flera små pajformar).
- Klä sedan pajformen med degen.
- Skär bort överflödig deg, kavla ut den igen och skär eller stansa ut små dekorationer.
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen/formarna.
- Grädda i ca 30 minuter.
- Ta ut pajen och dekorera den med de utskurna dekorationerna.
- Grädda i ytterligare ca 20 minuter.
- Håll koll så att pajen inte bränns.
- De mindre pajerna kan gräddas lite kortare tid.
- Servera med glass eller vaniljsås.


