En superenkel nudelrätt med grönsaker och sesamfrön.

Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 250 g äggnudlar
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2-3 msk olja
- 2 morötter
- 1 litet huvud broccoli
- 150 g svamp
- 150 g haricots verts
- 65 g spenat
- 1/2 dl rostade sesamfön till garnering (gärna blandade svarta och vita)
- 2 skivade vårlökar till garnering
Sås
- ½ dl japansk soja
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk mirin
- 2 msk honung
- 1 msk risvinäger
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk sesamolja
- 1/2 krm svartpeppar
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till såsen.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Sila av vattnet och skölj med kallt vatten. Lägg åt sidan.
- Skala och skiva lök. Skala och finhacka vitlök. Skala och skär morötterna i sneda skivor. Bryt sönder broccolin i små buketter. Skiva svampen och skär haricots verts i mindre bitar.
- Fräs lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller wok tills de mjuknar utan att ta färg. Tillsätt alla grönsaker förutom spenaten och stek i ytterligare några minuter tills de blir mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
- Höj värmen, lägg i nudlarna, spenat, såsen, rör om och låt puttra tills allt har värmts upp.
- Garnera med sesamfrön och vårlök.


