
Ingredienser:
- 150 g grönkål
- ½ granatäpple
- ca 50 g, rostade pinjenötter
- ca 50 g parmesanost
- 3 msk olivolja
- 2 msk äppelcidervinäger
- ½, pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 1-2 tsk citrussirap
- salt
- svartpeppar
- 1 apelsin
- 1 citroner
- 1 blodgrapefrukt
- 1 dl socker
- 2 dl vatten
- 1 msk ljus sirap
Gör så:
- Börja med att göra de kanderade citrusskalen. Skölj frukten. Skär av skalet i långa tunna remsor med vass kniv. Undvik att få med den vita beska delen. Skär sedan remsorna i smala strimlor. Häll rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i 5 minuter. Sila bort vattnet. Upprepa detta 3 gånger. Koka socker, vatten och sirap i en tjockbottnad kastrull över låg värme till en lag. Tillsätt skalen och låt koka, fortfarande över låg värme, i ca 15 minuter eller tills lagen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt lagen svalna. Skalen kan förvaras i sockerlagen i kylen tills de ska användas.
- Skölj grönkålen och riv i mindre bitar.
- Peta försiktigt ut kärnorna från granatäpplet.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg grönkålen i en skål och häll på lite av dressingen. Rör om ordentligt och smaka av. Tillsätt mer dressing alternativt servera resten bredvid.
- Tillsätt granatäpple, pinjenötter och citrusskal, och rör om.
- Garnera med hyvlad parmesan.


